1985 - Jesús Hermida Pineda






El mantenidor de la reina fallera de Borriana de 1985, Laura Múgica Codina, va ser el periodista Jesús Hermida Pineda.

Hermida va nàixer a San Juan del Puerto (Huelva) al 1937. Fill d'una familia de peixcadors,  va cursar estudis a l'Escola Oficial de Periodisme i posteriorment a la Facultat de Filosofia i Lletres a Madrit. 

Periodista reconegut, va estar el primer corresponsal de televisió espanyola a Nova York i va retransmetre, entre altres esdeveniments, la arribada del home a la lluna per a la mateixa cadena al 1969.

Jesús Hermida  va ser presentador del programa 24 horas de TVE, així com el programa Tribuna Internacional, De Cerca, Crónica 3, Su turno, Por la mañana i A mi manera. Així mateix, va conduir els programes El Programa de Hermida, Con Hermida y Cia, La hora H, Sin límites, Los comunes i La imagen de tu vida en Antena 3.

Al llibret de la falla del Club 53 que recopilava els mantenidors de les reines falleres de Borriana (Ed.2011), no va ser possible conseguir el text del discurs de Jesus Hermida, ara apareix esta gravació, en la que la presentació del mantenidor va estar a càrrec del borrianenc Jose Felix Escudero Pitarch, que havia estat mantenidor de la reina fallera de 1984.

No hay comentarios:

Publicar un comentario